Gevulde courgettebloemen

fiori di zucca ripieni di patate

Niveau: gemiddeld
Personen: 4 personen
Tijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 16 courgettebloemen
  • 500 g aardappelen
  • 70 g gemalen
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1 bos basilicum
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout

Courgettes zijn fantastische planten in de tuin. Ze maken een hoop vruchten en blijven bovendien de hele zomer bloeien, met alsmaar nieuwe bloemen.
En het mooiste is dat je die bloemen kunt eten! Je kunt ze als tempura in een beslagje frituren of als een soort worstje vullen met gehakt, rijst, groenten of kaas en dan bakken.

Maak aardappelpuree en voeg de Parmezaanse kaas toe, alsook muskaatnoot, de eieren, geplette look en 5 à 6 gesnipperde basilicumblaadjes.
Kruid met peper en zout. Lepel in een spuitzak. Verwijder de stamper en meeldraden van de bloemen, was ze en droog voorzichtig.

Vul ze met het aardappelmengsel en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel met olie en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak 20 min. in een oven op 180°C.

Over Bart Tordeurs 49 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten