Smaakmakers uit de Italiaanse keuken (11): MUNT • MENTA

In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse  kruiden. 

De karakteristieke frisse smaak van munt maakt het een perfect aromatisch kruid om in hartige en zoete recepten te verwerken, maar ook om drankjes te bereiden.

Wat groenten betreft, past munt goed bij de zoetere soorten zoals wortelen, pompoen en aardappelen. Dit frisse kruid kan ook worden toegevoegd aan een mooie salade van bijvoorbeeld sla, rucola, kerstomaatjes, basilicum en komkommers. Het past ook uitstekend bij peulvruchten, zoals kikkererwten en bonen. Je hoeft het alleen op smaak te brengen met extra vergine olijfolie, citroensap en een paar muntblaadjes.

Munt gaat ook heel goed samen met fruit. Probeer bijvoorbeeld eens om een paar muntblaadjes toe te voegen aan je zomerse fruitsalades. De combinatie van munt en chocolade is ook een klassieker. Je kan bijvoorbeeld warme chocolademelk proberen te combineren met munt-, en chocoladeroomijs of chocolaatjes gevuld met munt.

 

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!