Smaakmakers uit de Italiaanse keuken (10): LAURIER • ALLORO

In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse  kruiden. 

 

Laurier past goed bij peulvruchten (kikkererwten, linzen, soja, enz.). Dat draagt niet alleen bij ​​aan een aangename smaak, maar het helpt ook om ze beter te verteren, waardoor men een opgeblazen gevoel kan vermijden. Het gaat goed samen met uien, wortelen en selderij om een ​​sauté te maken.

Wat groenten betreft, kan je laurier toevoegen aan het koken van pompoen, aardappelen en iets zoetere groenten, maar ook aan rapen. Dit kruid kan je ook gebruikent in combinatie met andere kruiden zoals kurkuma of curry.

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten