Buonissimo appetito! 62: Filetti di manzo gratinati

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20min

Wat heb je nodig?

  • 4 runderfilets van ongeveer 150gr
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 40 gr ontpitte zwarte olijven
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr boter
  • 20 gr kappertjes op zout
  • 30 gr pistachenootjes, fijngehakt
  • olijfolie, peper, zout

Bereiding

Snij de tomaten in kleine stukjes en de olijven in dunne schijfjes. Spoel de kappertjes af en snipper ze. Maak een mengeling van de boter, de pistachenootjes, olijven, kappers, paneermeel en tomaten.

Wrijf het vlees in met olijfolie, peper en zout. Bak ze in een warme pan 1 minuut aan elke zijde. Doe ze uit de pan en leg de filets op bakpapier.

Wrijf de bovenzijde van elke filet in met het botermengsel. Zet de filets 2 à 3 minuten onder de grill en dien ze onmiddellijk op.

Welke wijn?

Filetto di manzo vraagt om een mooie ronde rode wijn. Veel is mogelijk. We denken bijvoorbeeld aan een Chianti of een Morellino di Scansano (beiden Toscane), een Lagrein (Alto Adige), een Negroamaro (Puglia) of een Gattinara (Piemonte).

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten