
In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u
Oorsprong: Emilia Romagna
Wat heb je nodig?
- een varkenslapje van ongeveer 100 gr
- Mortadella (100 gr)
- blokje Gruyerekaas (100 gr)
- 100 gr verse sneden brood
- 25 gr boter
- 100 ml melk
- zout
- olijfolie
- 1 ei
- paneermeel
Bereiding
Sla het vlees plat tot het nog ongeveer 1 cm dik is. Bak het in de pan met de boter en laat het daarna afkolen. Snij het dan in blokjes.
Snij evenveel even gróte vierkantjes van de kaas, de mortadella en het brood.
Klop het ei met een vork in een ondiepe kom tot het een homogene massa vormt.
Maak 8 spiesjes, telkens met een opeenvolging van vlees, kaas, mortadella, brood, vlees enz. Laat de uiteinden van de spiesjes vrij.
Doop de spiesjes in melk, rol ze door bloem, doop ze dan in het ei en daarna in het paneermeel.
Bak ze bruin in een pan met olijfolie.
Welke wijn?
Om in de streek te blijven, neem je het best een goede kwaliteit Lambrusco.
