Smaakmakers uit de Italiaanse keuken (9): MARJOLEIN • MAGGIORANA

In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse  kruiden. 

Marjolein past goed bij het op smaak brengen van gerechten die op zich al lekker zijn, zoals gerechten op basis van vis of vlees, maar ook peulvruchten, pizza of voedingsmiddelen met een sterke smaak zoals paddenstoelen, noten en kazen.

Het kan worden gebruikt in de plaats van oregano op tomaten, bijvoorbeeld om pizzaiolasaus te bereiden.

De verse variant is uitstekend te combineren met courgettes en doperwten. Als je gedroogde marjolein hebt, kan hij gecombineerd worden met kool, broccoli of savooikool. Andere groenten waar het goed bij past zijn asperges, artisjokken, sperziebonen, aardappelen en paprika’s.

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten