Buonissimo appetito! 58: Melanzane ripiene alla napoletana

 

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 1.5u
Oorsprong: Campania (Napoli)

 

Wat heb je nodig?

  • 4 aubergines
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • verse oregano (of 1 eetlepel gedroogde)
  • 2 tomaten
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 2 ansjovisjes
  • 25 g kappertjes
  • 200 g mozzarella
  • 50 g boter

Bereiding

Was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. Verwijder grotendeels het zachte deel van de binnenzijde, maar laat op de schil een 1 cm dikke laag achter. Kruid ze met zout en peper en strijk ze in met 2 eetlepels olijfolie.

Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en verwijder de zaadjes. Snijd het vlees in blokjes. Schroei de paprika’s boven het vuur, pel ze, verwijder de zaadjes en snij het vlees in vierkantjes.

Spoel de peterselie en de oregano en hak ze fijn. Snij de olijven in vieren. Maak de ansjovisjes leeg, verwijder de graten. Snijd de visjes in stukjes.

Meng in een kom het paneermeel, de peterselie, de oregano, de ansjovisjes, de kappertjes en de olijven. Doe er twee eetlepels olijfolie bij. Vul de aubergines met dit mengsel. Leg de tomaten en de paprika’s erop.

Giet wat olijfolie in een schotel. Leg de aubergines erin en begiet ze met de rest van de olie.

Bak ze ongeveer 50 minuten in de oven op 160 graden. Daarna neem je de aubergines uit de oven en bestrooi je ze met stukjes boter en mozzarella. Zet ze weer in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is en wat begint te kleuren. Heet opdienen.

Welke wijn?

Gevulde aubergines op Napolitaanse wijze zijn een smakelijk en uitnodigend zomergerecht. Uiteraard hoort hier een wijn uit Zuid-Italië bij. Bij voorkeur neem je een smakelijke rosé zoals Cirò, gekenmerkt door een intens aroma en een volle en omhullende smaak.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten