Smaakmakers uit de Italiaanse keuken (13): TIJM – TIMO

In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse  kruiden. 

 

Tijm kan je gebruiken in salades of bij de bereiding van soepen, maar ook voor burgers en groentegehaktballetjes. Het is ook ideaal om omeletten op smaak te brengen.

Dit kruid is ook een perfecte match met bonen (het draagt ​​o.a. bij aan een betere verteerbaarheid), vis- of vleesgerechten. Voor groenten daarentegen kan het worden gebruikt bij het koken van pompoen, aardappelen, wortelen, tomaten, uien, aubergines, paprika’s en champignons.

Ten slotte is het ook geschikt voor het op smaak brengen van verse fruitsalades.

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten