Un caffè per favore (4): Emilia Romagna en Essse Caffè

Er is geen land ter wereld waar de koffie zo deel uitmaakt van het dagelijkse ritueel als in Italië. Het maken van een koffie is dan ook uitgegroeid tot een ware kunst en is een onlosmakelijk deel van de cultuur. In deze reeks belichten we bekende koffiemakers uit de diverse regio’s.

 

Essse Caffè

In 1979 richtte de familie Segafredo in Bologna het merk Essse Caffè op. Segafredo is bekend om haar lange traditie binnen de sector.

De keuze om Essse met drie S’en te schrijven is niet toevallig. Het zijn de eerste letters van Scienza (Wetenschap), Sapienza (Kennis) en Specializzazione (Specialisatie). Drie waarden die de bedrijfsfilosofie samenvatten. Deze filosofie is gebaseerd op ervaring en is gericht op vernieuwing, via de consistentie van de koffiemelanges en de zoektocht naar de beste kwaliteit. Het doel hiervan is om altijd een product van hoge kwaliteit te bieden. Daarom hebben ze vanaf het begin gebruik gemaakt van de wetenschappelijke expertise van de Faculteit Landbouw van de universiteiten van Bologna, Cesena en Foggia, waarmee ze nog steeds samenwerken.

Na meer dan dertig jaar heeft Essse Caffè een primaire positie ingenomen in de wereld van koffie. Hun kennis varieert van ruwe koffiebonen tot koffie in het kopje, van branden tot verpakken, van professionele apparatuur tot een espressomachine.

Vandaag is Essse Caffè een succesvol merk, bekend in Italië en groeiend in het buitenland, een garantie voor uitstekende koffie.

Link:

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten