Un caffè per favore (5): Veneto en Caffè del Doge

Er is geen land ter wereld waar de koffie zo deel uitmaakt van het dagelijkse ritueel als in Italië. Het maken van een koffie is dan ook uitgegroeid tot een ware kunst en is een onlosmakelijk deel van de cultuur. In deze reeks belichten we bekende koffiemakers uit de diverse regio’s.

 

Caffè del Doge

Caffè del Doge werd opgericht in Venetië, in de lente van 1952, door Cavalier Ermenegildo Rizzardini. Deze Venetiaanse ambachtelijke branderij (toen nog ExtraDoge genaamd) onderscheidde zich onmiddellijk door de productie van de fijnste koffiemelanges voor espresso, maar ook door heerlijke koffie voor zelfgemaakte mokka. Het bedrijf werd al snel een referentiepunt en een servicepunt voor honderden cafés en winkels in Venetië en voor liefhebbers van vers gebrande koffie thuis.

In de jaren negentig kies Cavalier Rizzardini ervoor om een halve eeuw geschiedenis en goed bewaakte geheimen door te geven aan een gepassioneerde koffieliefhebber, een waardige opvolger die de dingen die hij jarenlang in de werkplaats van de meesterbrander heeft geleerd, zal koesteren. In de herfst van 1995 werd de branderij overgenomen door Bernardo Della Mea, die ervoor koos om de naam te veranderen naar “Caffè del Doge”.

Samen met zijn medewerkers bouwde hij het bedrijf uit van een kleine branderij tot een dynamisch en modern ambachtelijk bedrijf dat zich richt op de export van gebrande koffie voor espresso. In 2001 is de productie verhuisd naar de buitenwijken van Padua, een keuze die genomen werd omwille van structurele, logistieke en productie-eisen. Vandaag de dag is de fabriek van Due Carrare uitgerust met een in zijn sector hypermodern brandsysteem, terwijl de kenmerken van de traditionele verwerkingsmethode behouden blijven: de “Metodo Classico Veneziano”.

In het gebouw van de kleine branderij in de buurt van de Rialtobrug, in de Calle dei Cinque, komen vandaag de dag koffieliefhebbers uit de hele wereld de producten proeven in de Caffè del Doge Coffee Bar.

Link:

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten