Cibo Italiano (5): Carne Chianina

In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.

Carne Chianina

La chianina è una tra le carni più pregiate del Bel Paese. Proveniente da una delle più antiche razze bovine italiane, è ricavata da mandrie tradizionalmente allevate in Valdichiana, tra Toscana e Umbria.

L’allevamento di questi imponenti bovini avviene solitamente allo stato brado seguendo rigidi controlli. Le loro carni appaiono di un colore rosso vivo e il grasso di un bianco abbagliante.  Dalla chianina si ricava uno dei piatti più famosi in Italia e nel mondo: la bistecca alla fiorentina. È interessante sapere al tal proposito che alcuni viaggiatori inglesi, dopo aver assaggiato questa carne meravigliosa, iniziarono a chiamarla beef steak: è per questo motivo che nella lingua italiana è nata la parola “bistecca”. La carne chianina, magra e facilmente digeribile, ha un ridotto contenuto di colesterolo ed è ricca di proteine e di ferro.

Se vuoi offrire al tuo palato un’esperienza indimenticabile, prova il gusto inconfondibile della carna chianina!

Chianina Vlees

Chianina is een van de meest waardevolle en belangrijke Italiaanse vleeswaren afkomstig uit een van de oudste Italiaanse runderrassen. Het wordt verkregen uit kuddes die traditioneel gehouden worden in Valdichiana, een vallei die zich tussen Toscana en Umbria regio zich uitstrekt.

De veeteelt vindt plaats in het wild en het volgt strenge controles. Het vlees lijkt helderrod en het vet is ongedimd wit. Uit chianina vlees kan een van de beroemdste Italiaanse gerechten bereid worden: de Florentijnse biefstuk (bistecca alla fiorentina). Sommige Engelse reizigers, nadat ze dit uitstekend soort vlees hadden geprobeerd, begonnen het beef steak te noemen: om deze reden ontstond er in het Italiaans het woord “bistecca”. Chianina vlees heeft een verminderd cholesterolgehalte en het is rijk aan eiwitten en ijzer. Het is een mager vlees dat licht verteerbaar is.

Als je je gehemelte een exclusieve ervaring wim aanbieden, proef de onmiskenbare smaak van het Chianina vlees!

 

 

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

MEER INFORMATIE OVER DE ITALIAANSE TAAL.

WE HELPEN JE GRAAG VERDER?
> > >
close-link

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten