Niveau: normaal
Personen: 6
Tijd: ca. 1 uur + 2 uur wachttijd
Ingrediënten:
- 200 g kippenlevertjes
- 125 g voorgekookt maïsmeel voor polenta
- 1 sjalot
- rozemarijn
- peterselie
- geraspte parmezaan
- groentebouillon
- bloem
- Calvados (slijter)
- extravergine olijfolie
- fijn en grof zout
- peper
Breng 500 ml water aan de kook en voeg ½ el grof zout toe.
Strooi het maïsmeel erin en kook het al roerend met de garde 5-6 minuten.
Haal de polenta van het vuur en breng hem op smaak met fijngehakte rozemarijn.
Maak de polenta smeuïg met 1 flinke el parmezaan.
Bekleed een ovenschaal (15x20x3cm) met vershoudfolie en schenk de nog warme polenta erin.
Strijk de polenta tot een gladde laag van maximaal 1,5 cm dik.
Laat de polenta ca. 2 uur afkoelen.
Spoel ondertussen de levertjes minstens 30 minuten onder stromend water.
Snijd ze in blokjes.
Snipper de sjalot en fruit hem ca. 1 minuut in 2 el olie met 1 takje rozemarijn.
Voeg de levertjes toe, zet het vuur hoog en bak ze 2-3 minuten.
Bestrooi ze met ½ el bloem en bak ze ca. 1 minuut verder.
Blus af met een glaasje Calvados en een halve soeplepel warme bouillon en stoof het geheel ca. 15 minuten verder.
Breng op smaak met fijngehakte peterselie, zout en peper en houd warm.
Haal de polenta uit de schaal en snijd hem in vierkanten van 5×5 cm.
Bestrijk de vierkanten polenta lichtjes met olie en gril ze enkele minuten per kant op een hete grill.
Serveer 2 stukken polenta per persoon met warme levertjes.
Tip: polenta kunt u prima van tevoren maken en op het laatste moment grillen.
Gekookte polenta of restjes polenta zijn afgedekt met vershoudfolie enkele dagen in de koelkast houdbaar.