Senzanome: meest gelauwerde Italiaanse sterrenkok

Giovanni Bruno van Senza Nome, Brussel

Giovanni Bruno runt Senzanome samen met zijn zus. Zelf neemt hij plaats achter het fornuis om met veel zorg de gerechten op punt te zetten. Zus Nadia leidt met brio het gebeuren in de zaal. Giovanni heeft respect voor het Sicilië van zijn ouders. De meeste gerechten vinden dan ook hun oorsprong in de Cucina della Mamma.

Rijke keuken

Het team van Senzanome laat met trots een ongemeen rijke keuken ontdekken. Die heeft haar basisprincipes in historische tradities. Tegelijk voegt het daar met veel creativiteit en met een vleugje modernisme sublieme smaakpatronen aan toe. Zo staat er bijvoorbeeld “sardines beccafico”
op de kaart, een Siciliaanse specialiteit waarvan de bereiding hier de perfectie bereikt. Als je de kans hebt, raden wij je aan om zijn emulsie van burrata op tomatensorbet te proeven. Vleesliefhebbers kunnen ontdekken hoe de smaken tot uiting komen in de tagliata van rund met espuma van parmezaan op een coulis van rucola met oude balsamico.

“Ik ijver vooral voor de erkenning van de authentieke Italiaanse keuken”, legt Giovanni uit. “Daarom bereiden we met veel respect voor de kwalitatieve transalpijnse producten seizoensgebonden streekgerechten. Die ingrediënten zijn soms schaars en zeker niet goedkoop. Maar ze zijn natuurlijk wel onontbeerlijk als je een ambassadeur wil zijn van de Italiaanse gastronomie, met de uitgesproken ambitie om jaar na jaar een Michelinster te behouden. En omdat we ook elders gelauwerd willen worden zoals nu door jullie organisatie Taste Italy – Buonissimo. Ik koop het varkensvlees niet in de Belgische groothandel, wel in Toscane. En mijn kalfsvlees komt rechtstreeks uit Piëmonte.”

Ambassadeur

Die ambassadeursfunctie neemt de minzame en steeds glimlachende Giovanni echt heel ernstig. Daarom werd in 2012 Senzanome benoemd tot beste Italiaanse restaurant van Europa buiten Italië. “De erkenning van de Italiaanse gastronomie was een werk van lange adem”, zegt Giovanni “Want de Italiaanse restaurants geraakten moeilijk van hun slecht imago af in België. Iedereen beoordeelde de Italiaanse keuken aan de hand van de pasta’s en de pizza’s die je op iedere hoek van de straat kan eten. Daar is uiteraard niets mis mee. Maar een echte plaats in de gastronomie hebben ze niet”.

Tenslotte besluit Giovanni Bruno zijn betoog: “Om de kwaliteit van onze authentieke keuken te laten ontdekken aan bredere doelgroepen die geen culinaire gidsen lezen, zouden de nieuwe gastronomische gidsen op het internet en de mobiele apps voor gemakkelijke en realtime reservering een belangrijke rol kunnen spelen”.

SENZANOME
Kleine Zavel 1, 1000 Brussel
Tel . + 3 2 ( 0 ) 2 223 16 17
website
Openingsuren:
Ma tot vr 1 2 tot 13 . 30 u . en 19-21 u .
Zat. 19 tot 21 u
Gesloten zaterdagmiddag, zon- en feestdagen

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten