Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco

Wanneer je de Piazza Navona zuidelijk verlaat, ben je vast wel eens op de Corso Vittorio Emanuele gepasseerd langs de “Farnesina ai Baullari”, een palazzo uit 1516 ontworpen door Antonio da Sangallo il Giovane.

Vandaag is er de fraaie collectie van Giovanni Barracco ondergebracht, een rijke baron uit Calabrië die zijn hele leven wijdde aan het verzamelen van kunstvoorwerpen.

De man liet zijn volledige verzameling in 1904 na aan de stad Rome. Hij liet naast zijn huis een apart palazzo optrekken in neoklassieke stijl om zijn collectie in onder te brengen. Jammer genoeg werd dit gebouw afgebroken tijdens de werken aan de Corso.

De baron bouwde zijn collectie op door enerzijds stukken aan te kopen op antiekmarkten en daarnaast ook stukken op de kop te tikken die bij opgravingen in de stad naar boven kwamen.

Museo Barracco

De collectie bestaat uit antieke Syrische, Egyptische, Cypriotische, Fenicische, Etruskische, Griekse en Romeinse kusntvoorwerpen waaronder tal van beeldhouwwerken. Aarzel niet om er binnen te stappen, de toegang is immers gratis! Meer info: website. Elke dag geopend behalve maandag.

Over Bart Tordeurs 132 Artikelen
webmaster
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*