Gitaar-spaghetti op z’n Abruzzen

Spaghetti alla chitarra abruzzese

Niveau: gemiddeld
Personen: 4 à 6 personen
Tijd: 45 min

Ingrediënten:

  • 350 g pasta alla chitarra
  • 300 g mager lamsvlees
  • 400 g gepelde tomaten
  • 50 g pancetta
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ glas witte wijn
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 droog pepertje
  • 2 teentjes look
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de ragout: snijd het lamsvlees in kleine blokjes. Snipper ui en 1 ½ teentje look. Snijd de pancetta fijn.
Verwarm 3 à 4 soeplepels olijfolie, fruit de ui, look en pancetta met een boeketje van de rozemarijn en laurier aan.
Voeg het lamsvlees toe en bak enkele minuten. Voeg de wijn toe en reduceer op hoog vuur.
Voeg er het verkruimelde pepertje en de grofgesneden tomaten toe.
Kruid en laat 1 uur sudderen op een lage vlam en voeg indien nodig wat water of beter wat bouillon toe.
Haal van het vuur en bestrooi met de gesnipperde peterselie.

Brand de paprika’s boven het gasvuur zwart, laat ze 10 min. in een plastieken zak en pel ze onder lopend water.
Snijd in repen en bak aan in olijfolie met de resterende look gedurende enkele minuten.
Kook de pasta zoals aangeduid op de verpakking.
Meng met de ragout en bestrooi op het bord met geraspte pecorino.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten