Buonissimo appetito (123): Sagne e fagioli

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo

Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram durumtarwemeel
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 250 milliliter water
  • 50 gram selderij
  • Zout naar smaak
  • 200 gram borlotti bonen
  • 150 milliliter tomatenpuree
  • 30 gram wortel
  • 30 gram witte ui

Bereiding

Giet de bloem en voeg warm water toe. Vorm in het midden een beslag en voeg geleidelijk bloem toe aan de zijkanten en begin met het kneden tot een gladde bal. Het deeg moet stevig en gemakkelijk uit te rollen zijn.

Zodra het klaar is, maak je dunne plakjes. Deze snijd je in reepjes van ongeveer 2 à 3 centimeter en vervolgens in rechthoekjes van 0,5 centimeter. Je kan hiervoor altijd een pastamachine gebruiken.

Bak de gesnipperde ui, de gesneden wortel en de selderij in een pan. Meng de eerder gekookte borlotti bonen met de selderij, de tomaat en het water en laat koken tot de saus is ingekookt, maar niet te veel.

Zodra de saus en de pasta klaar zijn, breng je het water in een grote pan aan de kook. Wanneer het kookt, voeg zout toe en giet de pasta erbij. Wrijf de pasta eerst door een zeef om overtollige bloem te verwijderen. Laat het een paar minuten koken. Zodra de sagne naar de oppervlakte komt, giet u deze af en giet u deze bij de saus.

Voeg naar smaak een beetje kookvocht toe, of u ze meer of minder soepachtig wilt hebben. Zodra het klaar is, serveer het dan direct met chilipeper, eventueel vers en vervolgens geroosterd. Deze ontbreekt nooit in de traditie van Abruzzo.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten