Buonissimo appetito! 34: Pollo con lenticchie

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 2
Tijd: 1u 30min
Oorsprong: Sardegna

Wat heb je nodig?

  • 2 kippenbillen (traditioneel wordt dit gemaakt met patrijs, maar dat is moeilijk te krijgen)
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 200 gr bruine linzen
  • olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper

Bereiding

De linzen een nacht in koud water zetten. De volgende dag de linzen 30 minuten koken, afgieten en het kookvocht bewaren.

Het spek aanbakken in een pan. De kip kruiden met peper en zout en bij het spek leggen. Bak het aan alle kanten bruin. Snipper de ui en voeg toe aan de kip en bak tot de ui glazig is.

Voeg dan de linzen toe aan de kip, samen met een kwart liter van het kookvocht en de tomatenpuree. Kruid met peper en zout en laat het op een laag vuur  stoven tot het merendeel van het vocht verdampt is (ong. 40 minuten).

Hak de peterselie fijn en strooi het over het gerecht.

 

Welke wijn?

Voor dit traditionele Sardijnse gerecht, kies je best een rode Sardijnse wijn zoals Cannonau di Sardegna.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten