
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 min
Oorsprong: Piemonte
Lasagne met radicchio, gorgonzola en walnoten is een rijk en smakelijk voorgerecht, perfect voor wie van sterke smaken houdt en wil verrassen met een originele variatie op de klassieke lasagne. Het contrast tussen het bittere van de radicchio, het romige van de gorgonzola en het knapperige van de walnoten maakt van dit recept een unieke culinaire ervaring, ideaal voor een gezinslunch of een speciaal diner.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 4 lepels geraspte Parmesaanse kaas
- 200gr tonijn op olie
- 50gr ontpitte groene olijven
- kappertjes op zout (hoeveelheid naar eigen smaak)
- 2 opgelegde ansjovissen
- peterselie (hoeveelheid naar eigen smaak)
- een citroen
Bereiding
Kook de eieren 8 minuten in kokend water met een geutje azijn.
Spoel de kappertjes af met water om het zout te verwijderen. Snij de olijven in plakjes.
Hak de ansjovis fijn, samen met de peterselieblaadjes, tonijn en kappertjes. Voeg het sap van een citroen, de Parmezaanse kaas en twee eetlepels olie toe aan het mengsel.
Als de hardgekookte eieren klaar zijn, pel ze dan en snijd ze doormidden. Neem de gekookte dooiers en voeg ze toe aan de andere ingrediënten, meng goed met een spatel en voeg meer olie toe waar nodig.
Gebruik het mengsel om een spuitzak te vullen en vul de eiwitschalen. Versier met plakjes olijf en blaadjes peterselie.
Tip
- Om hardgekookte eieren gemakkelijk te pellen, week je ze eerst in koud water.
