In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Stuks: 40
Tijd: 1u
Oorsprong: Piemonte
Wat heb je nodig?
- 500 gr gepelde amandelen
- 2 theelepels amandelextract
- een theelepel vanille extract
- 300 gr suiker
- 4 eieren
- bloemsuiker
Bereiding
De amandelen fijnmalen en mengen met 150 gr suiker en het amandel- en vanille extract. De eieren scheiden en het wit opkloppen met de rest van de suiker tot het stijf is (we gebruiken het eigeel niet). Daarna voorzichtig het amandelmengsel onder het eiwit mengen.
Maak kleine bolletjes van het deeg (ong. 2cm doorsnede) en rol ze lichtjes in de bloemsuiker. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk elk balletje lichtjes aan. Bak ze ongeveer 25 minuten op 160 graden.
Welke wijn?
Een zoete wijn past er natuurlijk goed bij, bijvoorbeeld een Moscato passito. Wie graag minder zoet wil, kan opteren voor een niet te droge prosecco.