Buonissimo appetito! 88: Pitta ‘mpigliata (Pitta’ nchiusa)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: 1,5u
Oorsprong: Calabria

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kop olijfolie
  • 1 glas Moscato of Passito wijn
  • 500 gr.bloem
  • 15 g. bakpoeder
  • 2 eieren
  • Voor de vulling:
  • 100 gr. gehakte walnoten
  • 50 gr. rozijnen
  • 250 gr honing
  • 100 gr. gehakte gedroogde vijgen
  • gemalen kaneel

Bereiding

Doe de bloem op een deegplank en voeg geleidelijk de olijfolie, wijn, bakpoeder en als laatste de eieren toe, zorg ervoor dat je het mengsel goed bewerkt tot je een zacht en consistent deeg krijgt.

Meng in een kom de walnoten met rozijnen, honing, kaneel en gehakte vijgen.

Rol een niet te dunne deeglap uit en snijd brede stroken. Strooi de vulling in het midden van de stroken, til de zijranden van de stroken gevuld deeg op en rol op zodat een taart ontstaat, bestaande uit een grote spiraal, die niet in de hoogte groeit, maar met mooi gelijke concentrische spiralen.

Besprenkel de hele taart met een drupje honing.

Bak in de hete oven (180°C) gedurende ongeveer 40 minuten, tot de pitta een mooie gouden kleur heeft.

 

Welke wijn?

Hier past uiteraard een zoete wijn bij. Gelet op de ingrediënten kiezen we voor een Passito of Moscato.

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten