In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 30 min
Oorsprong: Emilia-Romagna
Wat heb je nodig?
- 4 kippenborsten
- bloem
- 50 gr boter
- 8 blaadjes salie
- 8 plakjes prosciutto crudo
- 100 gr parmesan
- boter
- zout en peper
Bereiding
Snij elke kippenborst in twee zodat je twee gelijke stukken filet krijgt. Doe de bloem in een diep bord en kruid dit met zout en peper. Wentel elke filet in dit bloemmengsel.
Doe boter in een pan en fruit de salieblaadjes. Bak hierin de kipfilets aan alle kanten bruin.
Haal de pan van het vuur en leg de filets naast mekaar in een braadslede. Leg op elke filet een plakje hesp en bestrooi het rijkelijk met de kaas. Zet de braadslede onder de gril in de oven tot de kaas is gesmolten en dien onmiddellijk op.
Welke wijn?
Kippenvlees heeft een vrij delicate smaak, die niet mag worden verdoezeld met een te volle wijn. De beste keuze is een lichte of middelzware rode wijn, bij voorkeur uitsluitend gerijpt in roestvrij staal. Voorbeelden zijn een jonge Chianti, Pinot Noir of Valpolicella. Ook een goede keuze, vooral in de warmere maanden, is een combinatie met roséwijnen uit Zuid-Italië. En voor degenen die wit willen drinken? Probeer een goed gestructureerde chardonnay.