Peppe Giacomazza, l’Italia nel DNA

Peppe’s: quando l’Italia la si ha nel DNA

Come mai la scelta di questi prodotti?

Semplice: i nostri sono prodotti di alta qualità, rappresentano le mie origini, la mia terra. Rappresentano una parte di me. Sono originario delle Puglia, precisamente di Salve, un paesino in provincia di Lecce. Peppe Giacomazza invece è originario della Sicilia, della provincia di Agrigento.

Che valore hanno per voi la gastronomia italiana e soprattutto la pizza?

Il cibo rimanda alla mia terra d’origine, credo che valga lo stesso per tutti gli italiani, sia quelli che abitano in Italia, sia quelli che, come noi e le nuove generazioni, che sono nate o cresciute all’estero. Ormai sono dieci anni che lavoro in Belgio. Ci sono arrivato dopo aver lavorato quattro anni in Italia come pizzaiolo. Seppur vero che la pizza sia il cavallo di battaglia del nostro Paese in tutto il mondo, esistono ancora tantissime ricette che rappresentano al meglio le nostre tradizioni culinarie.

Il luogo ideale dove ritrovare le proprie origini e scoprire nuovi sapori. È questo il messaggio che Peppe’s vuole diffondere attraverso la sua lunga esperienza nella ristorazione. Non solo. Non bisogna per forza sedersi a tavola per tuffarsi in un’esperienza gastronomica di alto livello. Peppe’s vanta una vasta offerta di prodotti alimentari a disposizione dei clienti: dall’olio extravergine di oliva, ai pomodori secchi, dai formaggi artigianali ad una vasta selezione di salumi. Per non parlare di vini e liquori. Insomma, avete nostalgia della Bella Italia o non ci siete mai stati e vorreste provarne i veri sapori? Armatevi di forchetta e coltello, perché Peppe’s vi farà immergere in una guerra di sapori.

Peppe’s: alleen voor goeie vorken

Waarom hebben jullie voor deze producten gekozen?

Dit is een makkelijke vraag: die van ons zijn kwaliteitsproducten en ze vertegenwoordigen mijn land, mijn oorsprong. Ze zijn gewoon een deel van mij. Ik kom uit Puglia, om precies te zijn uit Salve, een dorpje in de Provincie Lecce. Peppe Giacomazza is afkomstig van Provincie Agrigento in Sicilië.

Welke waarde hebben voor jullie de Italiaanse gastronomie en vooral de pizza?

Het eten doet denken aan de streek van waar ik kom. Ik denk dat elke Italiaan, hier geboren of niet, zo zou denken. Nu werk ik hier al tien jaar en ben al vier jaar pizzabakker geweest in Italië. Pizza is hét symbool waarmee ons land in de hele wereld bekend is maar er zijn nog talloze recepten waarmee je het beste uit Italië kunt halen.

Peppe’s is de juiste plek waar je je oorsprong kunt herontdekken of nieuwe smaken kunt proeven. Dit is de boodschap die Peppe’s wil uitdragen door zijn jarenlange ervaring in de horeca. Er is nog meer. Je hoeft niet altijd aan tafel te gaan zitten om in een hoogwaardige gastronomische ervaring in te duiken. Peppe’s heeft een breed aanbod van voedingsproducten die beschikbaar zijn voor iedereen in zijn store: van olijfolie naar zongedroogde tomaatjes, van artisanale kazen naar fijne vleeswaren. En laten we het niet over wijnen en likeuren hebben. Nou, mis je la Bella Italia of ben je er nog niet geweest? Pak maar vork en mes en dompel je onder een prachtige sfeer van smaken en vriendelijkheid.

Tekst: Francesco Finiguerra 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten