Cibo Italiano (29): Pomodorino di Pachino IGP

In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.

Pomodorino di Pachino IGP

I pomodorini di Pachino IGP trasmettono il gusto e la freschezza di un eccellente prodotto Made in Italy. Originari delle province di Siracusa e Ragusa, nel sud della Sicilia, il loro colore, il gusto e la forma variano in base alla tipologia. Il Tondo Liscio si presenta come un grappolo rosso o un frutto singolo tendente al verde. Il Costoluto è di dimensioni più grandi, tra il verde e il rosso in base al grado di maturazione. Il Plum e Miniplum è caratterizzato da una forma allungata e un sapore dolce mentre il Ciliegino appare in grappoli a spina di pesce. Delizioso sia crudo che cotto, è un ingrediente perfetto per un’indimenticabile esperienza gastronomica mediterranea.

Dai primi piatti alle insalate, dalle minestre alla pizza o ai dolci, il pomodorino di Pachino IGP si contraddistingue per il sapore dolce, una polpa succosa e croccante e un colore acceso.

Tomaatjes van Pachino IGP

Pachino IGP (Indicazione Geografica Protetta – Beschermde Geografische Aanduiding) kerstomaten hebben de smaak en de versheid van een uitstekend Made in Italy product. Ze zijn afkomstig uit de provincies Syracuse en Ragusa in het zuiden van Sicilië en hun kleur, smaak en vorm verschillen naar gelang van het type. De Tondo Liscio is een rode tros of een enkele vrucht die naar groen neigt. De Costoluto is groter, tussen groen en rood, afhankelijk van de rijpheidsgraad. De Plum en Miniplum worden gekenmerkt door hun langwerpige vorm en zoete smaak, terwijl de Ciliegino in visgraatvormige trossen verschijnt. Zowel rauw als gekookt is hij heerlijk en is hij een perfect ingrediënt voor een onvergetelijke mediterrane gastronomische ervaring.

Van pastagerechten tot salades, van soepen tot pizza’s of desserts, de Pachino cherrytomaat BGA onderscheidt zich door zijn zoete smaak, zijn sappige, knapperige vruchtvlees en zijn heldere kleur.

 

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

MEER INFORMATIE OVER DE ITALIAANSE TAAL.

WE HELPEN JE GRAAG VERDER?
> > >
close-link

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten