Buonissimo appetito! 79: Polenta di rostrato rosso

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: 40 minuten
Oorsprong: Lombardia

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kg rode mais bloem
  • 4 liter water
  • 2 eetlepels grof zout

Bereiding

Verwarm in een ketel 4 liter water, hetgeen volstaat voor een kilo bloem. Voeg hier twee eetlepels grof zout aan toe. Als het water kookt, voeg je er geleidelijk de bloem aan toe. Zorg ervoor snel te  roeren zodat het deeg niet klontert. Al roerend aan de kook brengen gedurende ongeveer  30/40 minuten.

Als de garingstijd bereikt is,  moet het deeg nog even heel krachtig geroerd worden. Daarna kan de polenta opgediend worden. Dat kan op  een houten snijplank of met een pollepel rechtstreeks op de borden uitgeschept.

Polenta kan  ook  met een Taleggio kaasfondue geserveerd worden of met eender welke andere kaassoort.

 

Welke wijn?

Rode wijn is de beste begeleider, vooral als hij voldoende structuur heeft om het gerecht te kunnen verdragen: een Valpolicella Ripasso bijvoorbeeld zou perfect kunnen zijn, of een stevige rode wijn uit de Valtellinastreek.

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten