
In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 90 minuten
Oorsprong: Liguria
Wat heb je nodig?
- 1 konijn van +/- 1 kg met lever erbij
- 100 g zwarte olijven in pekel
- 2 glazen rode wijn
- 2 tomaten: gepeld, in blokjes, zonder zaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- Bouillon
- Olie
- Zout
- Peper
Bereiding
Houd de lever even apart. Snij het konijn in stukken. Besprenkel ze met peper en zout. Zet dit stoofvlees in een kookpot op een hoog vuur en laat het gedurende 5 minuten bakken tot het vleesvocht bijna volledig verdampt is. Breng het konijn dan over in een andere pan en voeg er een glas olie, de met rozemarijn gehakte knoflook en het laurierblad toe. Laat dit alles mooi aanbakken. Wanneer het vlees mooie donker goud kleurt besprenkel je het met de twee glazen rode wijn. Laat dit zachtjes verdampen en dek af. Voeg er na 20 minuten het volgende bij: de gepelde en in blokjes gesneden tomaten bij waarvan de zaadjes verwijderd zijn, de ontpitte zwarte olijven en de in blokjes gesneden lever.
Laat de bereiding gedurende 20-25 minuten verder koken op een matig vuur. Bevochtig met regelmaat het vlees met de hete bouillon. Als het gerecht gereed is neem je het van het vuur af. Schik dit heerlijk konijnstoofpotje op een warm dienblad vooraleer het aan tafel te serveren.
Welke wijn?
Het witte vlees van het konijn, tegelijkertijd smakelijk en vetarm, gaat goed samen met de olijven en aromatische kruiden van het recept. Dit vraagt om een witte wijn met een goede structuur, en in dit geval is in de regio blijven en kiezen voor een van de Ligurische witte wijnen de beste oplossing. Wij neigen naar een Pigato: met zijn aroma’s van mediterrane struikgewas zal hij een perfecte combinatie vormen met het traditionele Ligurische konijn.
bron: www.cucchiaio.it
