Buonissimo appetito! 70: Coniglio con olive

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 90 minuten
Oorsprong: Liguria

 

Wat heb je nodig?

  • 1 konijn van +/- 1 kg met lever erbij
  • 100 g zwarte olijven in pekel
  • 2 glazen rode wijn
  • 2 tomaten: gepeld, in blokjes, zonder zaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • Bouillon
  • Olie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Houd de lever even apart. Snij het konijn in stukken.  Besprenkel ze met peper en zout. Zet dit stoofvlees in een kookpot op een hoog vuur en laat het gedurende 5 minuten bakken tot het vleesvocht  bijna volledig verdampt is. Breng het konijn dan over in een andere pan en voeg er een glas olie, de met rozemarijn  gehakte knoflook en het laurierblad toe. Laat dit alles mooi aanbakken. Wanneer het vlees mooie donker goud kleurt besprenkel je het met de twee glazen rode wijn. Laat dit zachtjes verdampen en dek af. Voeg er na 20 minuten het volgende bij: de gepelde en in blokjes gesneden tomaten bij waarvan de zaadjes verwijderd zijn, de ontpitte zwarte olijven en de in blokjes gesneden lever.

Laat de bereiding gedurende 20-25 minuten verder koken op een matig vuur. Bevochtig met  regelmaat het vlees met de hete bouillon.  Als het gerecht gereed is neem je het van het vuur af. Schik dit heerlijk konijnstoofpotje op een warm dienblad vooraleer het aan tafel te serveren.

 

Welke wijn?

Het witte vlees van het konijn, tegelijkertijd smakelijk en vetarm, gaat goed samen met de olijven en aromatische kruiden van het recept. Dit vraagt om een witte wijn met een goede structuur, en in dit geval is in de regio blijven en kiezen voor een van de Ligurische witte wijnen de beste oplossing. Wij neigen naar een Pigato: met zijn aroma’s van mediterrane struikgewas zal hij een perfecte combinatie vormen met het traditionele Ligurische konijn.

bron: www.cucchiaio.it

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten