Buonissimo appetito! 65: Biscotti al caffè

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Portie: 30 koekjes
Tijd: 1 uur
Oorsprong: Trieste

 

Wat heb je nodig?

  • 25r koffiebonen
  • 120gr gepelde amandalen
  • 75 gr boter
  • 120 gr witte suiker
  • 200 gr bloem
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels espresso
  • kaneelpoeder (facultatief)

Bereiding

Zet de oven op 180 graden en rooster zowel de koffiebonen als de amandelen voor 10 minuten. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in een blender.

Doe de bloem en het bakpoeder in een mengkom en meng de zachte boter eronder tot je een egaal korrelig mengsel bekomt. Doe er dan de gemalen koffie, de gemalen amandelen en de suiker bij en meng goed. Breek de eieren, klop ze licht op en doe ze bij het deeg. Meng alles grondig en voeg er ook de espresso bij.

Maak van het deeg een rol (of twee rollen) met een doorsnee van ongeveer 8 cm en leg dit op een ingevet bakblik. Eventueel kan je de rol bestrooien met wat kaneel. Bak dit voor 20 minuten op 180 graden. Neem daarna de rol uit de oven en snij deze in plakken van ongeveer  3 cm dik. Leg deze plakken op het bakblik en bak ze nog 10 minuten verder in de oven.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten