Buonissimo appetito! 47: Pesche ripiene

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 35 min
Oorsprong: Sicilia

Wat heb je nodig?

  • 4 grote gele perziken
  • 80 gr harde amarettikoekjes
  • 100 ml Marsalawijn
  • 8 gepelde amandelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 1 eierdooier
  • boter
  • poedersuiker (voor de garnering)

Bereiding

Eerst gaan we de perziken ontvellen. Dat doe je makkelijker door ze even onder te dompelen in kokend water en daarna af te spoelen met koud water. Daarna de perziken halveren en de pit verwijderen. De perziken mogen nog verder een beetje worden uitgehold.

Het verwijderde vruchtvlees fijnprakken en mengen met 3 eetlepels Marsala, de suiker, de eierdooier, het citroensap. Verkruimel de amarettikoekjes en meng er dit ook onder.

Vul de perzikhelften met dit mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel wat klontjes boter over de perziken en besprenkel alles met de rest van de marsala.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven van 200 graden en laat het ongeveer 15 minuten bakken. Neem de schaal uit de oven en bestrooi de perziken met de poedersuiker.

Welke wijn?

Bij een dessert hoort een dessertwijn. Uit Sicilië komt bijvoorbeeld de befaamde Passito di Pantelleria. Gezien er Marsala is verwerkt in het gercht kan je ook gaan voor een kwaliteitsvolle Marsala.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten