Buonissimo appetito! 46: Tonno con i piselli

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 60 min
Oorsprong: Lazio

Wat heb je nodig?

  • 4 tonijnsteaks (ong. 800 gr)
  • 600 gr diepvrieserwtjes
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/4 liter droge witte wijn of Noilly Prat
  • 1 dl tomatenpuree
  • boter
  • zout en peper

Bereiding

De ui en de helft van de peterselie fijnhakken en in een pan doen. Bakken tot de ui glazig is en dan de erwtjes toevoegen. Even bakken en dan de wijn erbij gieten. Een deksel op de pan doen en 15 minuten laten koken. Daarna de tomatenpuree erdoor mengen en kruiden met peper en zout.

De tonijn kruiden met zout en peper en even langs beide kanten aanschroeien in een pan. Daarna de tonijn op de erwtjes leggen en onder deksel 10 minuten laten garen. Dan de tonijn omkeren en nog 5 minuten laten garen.

Garneer de tonijn met de rest van de gehakte peterselie en de basilicum.

Welke wijn?

Best neem je een witte wijn, zoals een Soave uit de Veneto of een Greco di Tufo uit Campania. Als je in Lazio wil blijven kanje kiezen voor een Est!Est!!Est!!!.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten