In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 minuten
Oorsprong: Liguria
Wat heb je nodig?
- 350 gr witte bloem
- Water
- Zout
- Pesto
Bereiding
Dit is het basisrecept voor het maken van ‘trofie’. Nadat ze gekookt zijn in water worden ze over het algemeen met pesto op smaak gebracht.
Schik de bloem op een werkblad met in het midden een kuiltje. Doe in dat kuiltje wat zout en zoveel water als nodig om er een mooi en redelijk vast deegmengsel van te kneden. Tijdens het kneden maakt je stelselmatig kleine bolletjes deeg los die je tussen je handen tot stengeltjes rolt van 3 à 4 centimeter lengte. Die stengeltjes zijn in het midden wat dikker en aan de uiteinden wat meer uitgedund. Laat ze drogen op een met bloem bestoven handdoek. Kook de ‘trofie’ in voldoende licht gezouten water.
Welke wijn?
Trofie met pesto: dit gerecht gaat goed samen met een halfzachte witte wijn, vooral wijnen uit Ligurië. We denken dan in de eerste plaats aan een Vermentino.
bron: www.cookist.it