
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo
Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.
Wat heb je nodig?
Voor de saus
- 400 gram pasta alla chitarra
- 2 liter tomatenpuree
- 1 wortel
- 1 selderstengel
- 1 teentje look
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- zout
Voor de vleesballetjes
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 100 gram geraspte pecorinokaas
- zout
- zwarte peper
- 7 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereiding
Start met de voorbereiding van de saus. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak hierin de look, de ui en de wortel goudbruin. Doe er vervolgens de tomatensaus bij en breng op smaak met een snuifje zout. Laat de saus gedurende één uur zachtjes koken en roer af en toe.
In de tussentijd kan je overgaan naar de vleesballetjes. Neem hiervoor een grote kom en doe hierin het vlees, het ei, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, en kneed het geleed met je handen tot je een stevig mengsel krijgt. Vorm vervolgens heel kleine vleesballetjes en bak ze gedurende 2 à 3 minuten lichtjes bruin in een pan met wat olijfolie. Doe deze daarna bij de saus en laat het geheel zachtjes koken gedurende 20 minuten.
Kook in de tussentijd de pasta al dente in gezouten water, giet af en doe er de saus bij. Serveer met enkele blaadjes basilicum en geraspte pecorinokaas. Je zal er ongetwijfeld van smullen!
