
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: ca. 2 uur
Oorsprong: Abruzzo
Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 150 gram amandelen
- 90 gram speltmeel
- 90 gram aardappelzetmeel
- 160 milliliter extra vergine olijfolie of gesmolten boter
- 140 gram bruine suiker
- 50 gram acacia- of multibloemhoning
- 20 gram bittere amandelpitten
- 1 sinaasappel
- 1 zakje gist
- 1 snufje zout
- 150 gram pure chocolade
- 40 gram boter
Bereiding
Hak de amandelen fijn, inclusief de pitten, met een lepel bloem.
Klop de eierdooiers los met de suiker. Voeg de amandelen, bloem, zetmeel, gist, olie (of gesmolten boter) toe. Rasp de sinaasappel en voeg die ook toe, samen met wat honing.
Klop het eiwit met een snufje zout stijf en giet het mengsel eroverheen. Zorg ervoor dat de lucht er niet uitloopt.
Bestrijk de cakevorm met boter en bloem en bak het geheel een uur op 180 graden.
Maak de volgende dag het glazuur. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de boter toe. Roer tot deze volledig is gesmolten. Bedek de taart met het chocoladeglazuur.
