Buonissimo appetito (126): Pan dell’orso

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: ca. 2 uur
Oorsprong: Abruzzo

Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • 150 gram amandelen
  • 90 gram speltmeel
  • 90 gram aardappelzetmeel
  • 160 milliliter extra vergine olijfolie of gesmolten boter
  • 140 gram bruine suiker
  • 50 gram acacia- of multibloemhoning
  • 20 gram bittere amandelpitten
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje gist
  • 1 snufje zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 40 gram boter

 

Bereiding

Hak de amandelen fijn, inclusief de pitten, met een lepel bloem.

Klop de eierdooiers los met de suiker. Voeg de amandelen, bloem, zetmeel, gist, olie (of gesmolten boter) toe. Rasp de sinaasappel en voeg die ook toe, samen met wat honing.

Klop het eiwit met een snufje zout stijf en giet het mengsel eroverheen. Zorg ervoor dat de lucht er niet uitloopt.

Bestrijk de cakevorm met boter en bloem en bak het geheel een uur op 180 graden.

Maak de volgende dag het glazuur. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de boter toe. Roer tot deze volledig is gesmolten. Bedek de taart met het chocoladeglazuur.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten