Buonissimo appetito! 41: Spaghetti alla puttanesca

(foto wikicommons - Popo le Chien)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 min
Oorsprong: Campania

Wat heb je nodig?

  • 400 gr spaghetti
  • 500 gr ontvelde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • geraspte pecorino
  • zwarte ontpitte olijven
  • 3 eetlepels kappertjes op zout
  • 3 teentjes look
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 pikante peper
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

De kappertjes spoelen met water en fijnhakken. De olijven in stukjes hakken. De peper halveren en de zaadjes verwijderen. Daarna in stukjes hakken. De ansjovis fijnprakken met een vork.

In een pan met olijfolie, de look en het pepertje fruiten. Voeg dan de ansjovis toe. Daarna de in stukken gehakte tomaten toevoegen, alsook het concentraat. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen op een laag vuur.

Kook de spaghetti al dente en hak de peterselie fijn. Meng de olijven en de kappers door de saus en kruid met peper en zout. Giet de pasta af en meng onder de saus. Bestrooi de pasta voor het opdienen met de peterselie en de kaas.

Welke wijn?

Een jonge, fruitige rode wijn met kruidige tonen en zilte hints en zachte tannines is de perfecte begeleider. Ligurische wijnen zijn uitstekend, zoals een Rossese di Dolceacqua. Piedirosso uit Campanië, Cirò Rosso uit Calabrië of een Etna Rosso uit Sicilië zijn ook perfect om dit gerecht te begeleiden.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten