Buonissimo appetito (125): Pasta alla Mugnaia

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo

Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.

Wat heb je nodig?

Voor de pasta

  • 400 gram bloem
  • Zout naar smaak
  • 230 milliliter water

Voor de saus

  • 500 gram tomatenpuree
  • 1 wortel
  • 1 rode peper
  • Een halve aubergine
  • Zout naar smaak
  • 200 gram rundsvlees of varkensvlees met bot
  • 1 ui
  • Een halve groene peper
  • Extra vergine olijfolie naar smaak

Bereiding

Meng het water, zout en bloem en het deeg tot een dunne lap. Rol het deeg vervolgens op en snij met een pastamachine of een scherp mes fettuccine van ongeveer 1 centimeter breed.

Nadat ze gekookt zijn in licht gezouten water, worden ze op smaak gebracht met een rijke en volle vlees- en groenteragout. Ze worden vervolgens geserveerd met een snufje geraspte pecorino: voor een sappig gerecht dat gemakkelijk op te deppen is, geschikt voor een zondagse familielunch of een feestelijke gelegenheid.

In de originele versie wordt de pasta met de hand gemaakt en worden er geen eieren toegevoegd. Voor een elastischer en gemakkelijker te bewerken deeg kunt u er echter altijd een paar toevoegen. We hebben de saus hier gemaakt met een mengsel van paprika, wortel en ui, en hebben er een stukje rundvlees bij gebruikt dat nog aan het bot vastzit. Op deze manier smelt het merg tijdens het koken, waardoor de saus sappig en smakelijk wordt.

Als u dat wenst, kunt u het vlees, volgens de traditie, op hetzelfde bord als de pasta serveren. U kunt het vlees in stukjes snijden en samen met de fettuccine aan het puntje van uw vork vastmaken. U kunt het ook weglaten bij de bereiding en zelf een vegetarische versie maken. Voor een minder zout resultaat kunt u de pecorino vervangen door Parmezaanse kaas, of u kunt varkensvlees gebruiken in plaats van rundvlees.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten