In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 1,5 uur
Oorsprong: Campania (Napoli)
Wat heb je nodig?
- 600 gr zacht kokende aardappelen
- 2 eieren
- 60 gr boter
- 80 gr gekookte ham
- 80 gr scamorzakaas
- 80 gr mozzarella
- 60 gr gemalen Parmezaanse kaas
- paneermeel
- muskaatnoot, peper, zout
Bereiding
De aardappelen koken en pureren. Doe er dan de kruiden en de eieren onder en meng goed.
Snij de mozzarella, ham scamorza in blokjes en meng onder de puree.
Beboter een bakblik en bepoeder het met paneermeel.
Doe de puree in het bakblik en strijk het gehaal plat.
Bestrooi de bovenkant met de Parmezaanse kaas, een beetje paneermeel en leg er kleine blokjes boter bovenop.
Bak het geheel ongeveer een uur in de oven op 180 graden.