Buonissimo appetito (113): gattò di patate

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 1,5 uur
Oorsprong: Campania (Napoli)

Wat heb je nodig?

  • 600 gr zacht kokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 60 gr boter
  • 80 gr gekookte ham
  • 80 gr scamorzakaas
  • 80 gr mozzarella
  • 60 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • paneermeel
  • muskaatnoot, peper, zout

Bereiding

De aardappelen koken en pureren. Doe er dan de kruiden en de eieren onder en meng goed.

Snij de mozzarella, ham scamorza in blokjes en meng onder de puree.

Beboter een bakblik en bepoeder het met paneermeel.

Doe de puree in het bakblik en strijk het gehaal plat.

Bestrooi de bovenkant met de Parmezaanse kaas, een beetje paneermeel en leg er kleine blokjes boter bovenop.

Bak het geheel ongeveer een uur in de oven op 180 graden.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten