Buonissimo appetito! 69: Spaghetti alla Siciliana

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 minuten
Oorsprong: Sicilia

 

Wat heb je nodig?

  • 360gr pasta
  • een blikje tonijn
  • 4 tomaten (bvb. Roma)
  • 2 teentjes look
  • een ansjovis (opgelegd op olie)
  • een half bosje bladpeterselie
  • een halve citroen (onbespoten)
  • olijfolie, zout, peper
  • een pepertje (peperoncino)

Bereiding

Kook de spaghetti al dente in veel water met wat zout.

Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de look en het pepertje. Was de peterselie en hak hem fijn. Rasp de schil van een halve citroen.

Doe olijfolie in een pan en bak de look lichtjes (niet laten kleuren, want dan wordt het bitter), samen met de helft van de peterselie en het pepertje. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten in de pan. Voeg er dan de tomaten aan toe en laat licht stoven. Voeg dan de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe. Uiteindelijk doen we ook de uitgelekte spaghetti bij de tomatensaus en we laten dit nog een minuutje stoven.

Daarna verdeel je de pasta over vier borden. Dresseer de borden met de rest van de gehakte peterselie en de citroenrasp.

 

Welke wijn?

Een witte of roséwijn is een evidente keuze voor dit smakelijk gerecht. Omdat we toch in Sicilië zitten kiezen we bvb. voor een Etna bianco of rosato of een Grillo.

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten