Buonissimo appetito! 21: Uova alla Piemontese

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemakkelijk 
Personen: 4
Tijd: 10 minuten
Oorsprong: Piemonte

Wat heb je nodig?

  • 8 eieren
  • 30 g pancetta in blokjes
  • 200 g tomatensaus
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui gesnipperd
  • boter
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Rooster de paprika’s 40 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Pel ze, haal de zaadlijsten er uit en snijd in kleine blokjes. Stoof de fijngesneden ui transparant aan in 2 eetlepels olijfolie.

Voeg de spekblokjes toe, stoof 5 min. verder en voeg de paprika en tomatensaus bij. Kruid pet peper en zout en laat inkoken.

Boter 4 ovenschaaltjes in, lepel wat saus op de boden en breek er voorzichtig een ei in.

Kruid met peper en zout en zet in een voorverwarmde oven op 180°C. Wanneer de eiwitten gestold zijn kunnen ze geserveerd worden. Presenteer het met brood.

Welke wijn?

In principe kan men alle eierbereidingen combineren met droge en frisse witte wijnen, discreet zacht en warm. We denken dan bijvoorbeeld aan een Frascati (Lazio) of een Lugana (Lombardije en Veneto). Wil je in de regio blijven, kies dan bijvoorbeeld een Langhe Bianco.

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten