Buonissimo appetito! 30: Paglia e fieno

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u
Oorsprong: Toscana

De naam ‘paglio e fieno’ betekent gewoon ‘stro en hooi’, dit omdat de combinatie van groene en beige paste er qua kleur op lijkt.

Wat heb je nodig?

  • 250gr witte tagliatelle
  • 250gr groene tagliatelle (met spinazie)
  • 100 gr gerookte ham
  • 300 gr paddestoelen (bvb eekhoorntjesbrood)
  • peterselie
  • basilicum
  • 2dl volle room
  • 150 ml vleesbouillon
  • 1 teentje look
  • Parmezaanse kaas
  • boter
  • zout en peper

Bereiding

In een pan boter smelten en de gesnipperde look toevoegen en fruiten. De slagroom en de bouillon toevoegen en laten inkoken.

In een tweede pan boter smelten en de paddenstoelen bakken. Hieraan de gehakte peterselie en de in reepjes gesneden hesp toevoegen. Op matig vuur laten meebakken.

De pasta (groen en wit) koken tot hij beetgaar is. Daarna de roomsaus toevoegen aan de paste en mengen en daarna de paddenstoelen. Over de borden verdelen en wat gehakte basilicum erover strooien, alsook geraspte Parmezaanse kaas.

Welke wijn?

Een rode wijn past perfect bij zo’n smakelijk en hartig gerecht. Ga bijvoorbeeld voor een Nebbiolo uit de Langhe (Piemonte) of beter nog, een Chianti Classico.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten