Risotto met borlottibonen en salsiccia

Risotto con borlotti e salsiccia

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 45 minuten

  • 700 ml runderbouillon
  • 250 g risottorijst (bijv. carnaroli)
  • 200 g borlottibonen, geweekt en gekookt of uit blik
  • 200 g salsiccia (verse worst)
  • geraspte parmezaan
  • laurier
  • droge witte wijn
  • rode wijn met body

Ontvel de verse worst, verbrokkel hem, doe hem in een braadpan en bak het vet uit de worst op middelmatig vuur.

Haal de verse worst uit de pan en laat hem goed uitlekken. Bak de rijst in het vet van de verse worst. Blus na ca. 1 minuut af met een half glas witte wijn. Kook de rijst in ca. 18 minuten gaar door beetje bij beetje de kokende bouillon toe te voegen.

Doe de verse worst in een koekenpan met 1 laurierblad en 1 glas rode wijn en bak de worst ca. 20 minuten op hoog vuur. De wijn moet flink inkoken.

Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd van de risotto de borlottibonen toe en roer ze er goed door. Maak de gare risotto smeuïg met 1 flinke el parmezaan en serveer hem met de verse worst en zijn bakvocht.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten