Orecchiette met broccoli, aardappel en rode peper

Orecchiette con broccoli, patate e peperoncino

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: ca. 25 min.

  • 350 g broccoli, schoongemaakt
  • 250 g orecchiette
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 g aardappel, geschild
  • 80 g ui
  • 3-4 el extravergine olijfolie
  • 3 ansjovisfilets
  • rode peper zout

Snipper de ui en fruit hem ca. 2 minuten in 1 el olie.

Voeg de in stukjes gesneden aardappel toe en bak hem ca. 1 minuut. Schenk de kokende groentebouillon erbij. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca. 7 minuten koken.

Snijd de broccoli in roosjes, doe ze in de pan en kook ze ca. 5 minuten mee. Voeg indien nodig zout toe. Breng ondertussen het water voor de pasta aan de kook. Doe wat zout bij het water

en kook de orecchiette ca. 9 minuten. Giet de orecchiette en de broccoli af. Bak ze samen kort op hoog vuur in een koekenpan met de resterende olie, wat in stukjes gesneden rode peper en de in stukjes gesneden ansjovisfilets tot het geheel goed op smaak is.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten