Buonissimo appetito in Estate!: Linguine met pesto

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 15 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 500gr linguine
  • 70gr basilicum
  • 4 teentjes look
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • zout en peper
  • Olijfolie
  • 50gr geraspte pecorino
  • 50gr geraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding

Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, look en olijfolie in een keukenmachine en pureer dit tot een gladde saus. Voeg zout toe naar smaak.

Kook de linguine gaar (al dente). Hou wat van het kookvocht opzij (een halve tas).

Giet de pasta af. Roer het kookvocht door de pesto en meng dan de pesto onder de pasta. Dien onmiddellijk op.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten