Buonissimo appetito! 71: Panissa di Realdo

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: 60 minuten
Oorsprong: Liguria

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gr bloem van kikkererwten
  • 1 liter water
  • 50 gram spek
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g geraspte Pecorino kaas
  • 3 soeplepels olie
  • zout

Bereiding

Giet het licht gezouten water in een kasserol en breng aan de kook. Giet er heel geleidelijk het kikkererwtenmeel bij en klop krachtige met een klopper zodat er geen klonters gevormd worden. Als de brij dikker wordt vervang je de klopper door een houten lepel. Doe dit gedurende 35 à 40 minuten.  Enkele minuten voor de kooktijd om is doe je de drie eetlepels olijfolie, de in blokjes gesneden spek en het zeer fijn gehakte teentje knoflook erbij. Neem van het vuur af en giet de panissa op serveerblad of verdeel ze in afzonderlijke kommetjes.

Op het einde strooi je er wat gemalen Pecorino over heen. Dit gerecht kan zowel warm als lauw opgediend worden.

 

Welke wijn?

Dit gerecht gaat goed samen met een gemiddeld sterke rode wijn, in het bijzonder met wijnen uit Piemonte zoals bijvoorbeeld een Barbera.

bron: www.cucchiaio.it

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten