In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 minuten
Oorsprong: Toscane
Wat heb je nodig?
- 200gr kippelevertjes
- 1 ui
- 10-tal salieblaadjes
- 2 eetlepels rode wijn
- 1 eetlepel kappertjes op zout
- gehakte peterselie (ongeveer een koffiekop vol)
- boter
- ciabatta
- olijfolie
- teentje look
Bereiding
Begin met de ui te snipperen en de kippelevertjes in stukjes te snijden (elke levertje in vier). Doe wat boter in een pan en stoof de ui aan. Doe een beetje peper en zout op de levertjes en bak ze in dezelfde pan enkele minuten, samen met de salieblaadjes. Let erop dat je de levertjes niet ‘overbakt’ – ze moeten nog rosé blijven binnenin. Zoniet krijgen ze een onaangename droge smaak. Spoel de kappertjes af en snipper ze. Voeg ze samen met de peterselie en de wijn toe aan de levertjes en laat het vocht uitkoken. Eens klaar, neem je de pan van het vuur en hak je het mengsel zeer fijn.
Snij de ciabatta in plakken en rooster ze. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en wrijf ze licht in met het teentje knoflook.
Besmeer elk plakje brood met het levermengsel en dien op.
Je kan dit gerecht perfect combineren met een tagliere met vleeswaren.
Welke wijn?
Gezien dit een uitermate Toscaans gercht is, neem je best een rode Toscannse wijn. Wat is er beter geschikt dan een Chianti classico?