Buonissimo appetito! 38: Costoletta alla pizzaiola

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 40 min
Oorsprong: Campania

Wat heb je nodig?

  • 4 varkenskoteletten
  • 500 gr gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 rode paprika
  • een eetlepel kappertjes op zout
  • een eetlepel verse oregano
  • 4 teentjes look
  • een glas droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • een theelepel suiker
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

De koteletten aan alle kanten bruin bakken in een braadpan. Ze daarna uit de pan doen en opzij leggen.

De ui en de paprika snipperen, alsook de look en de afgespoelde kappertjes.

Het spek bakken met de ui en de paprika in de pan van de koteletten. Dan de look toevoegen en de kappertjes en blussen met de wijn. De tomaten toevoegen met het concentraat en de oregano. Kruiden met peper en zout en de suiker toevoegen.

De koteletten terug in de pan leggen. Op een laag vuur laten sudderen (ong. 15 minuten).

Serveer het gerecht bvb. met gebakken patatjes.

 

Welke wijn?

Gezien we in Campania zitten, is de uitgelezen wijn een locale Aglianico, robijnrood, droog, harmonieus en hartig.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten