In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 40 min
Oorsprong: Campania
Wat heb je nodig?
- 4 varkenskoteletten
- 500 gr gepelde tomaten
- 1 ui
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 rode paprika
- een eetlepel kappertjes op zout
- een eetlepel verse oregano
- 4 teentjes look
- een glas droge witte wijn
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- een theelepel suiker
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
De koteletten aan alle kanten bruin bakken in een braadpan. Ze daarna uit de pan doen en opzij leggen.
De ui en de paprika snipperen, alsook de look en de afgespoelde kappertjes.
Het spek bakken met de ui en de paprika in de pan van de koteletten. Dan de look toevoegen en de kappertjes en blussen met de wijn. De tomaten toevoegen met het concentraat en de oregano. Kruiden met peper en zout en de suiker toevoegen.
De koteletten terug in de pan leggen. Op een laag vuur laten sudderen (ong. 15 minuten).
Serveer het gerecht bvb. met gebakken patatjes.
Welke wijn?
Gezien we in Campania zitten, is de uitgelezen wijn een locale Aglianico, robijnrood, droog, harmonieus en hartig.