Buonissimo appetito! 108: Baccalà con peperoni cruschi di Senise

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 20 minuten + 20 minuten kooktijd
Oorsprong: Basilicata

 

De pepers van Senise zijn niet zomaar pepers – ze hebben een IGP benoeming. Hij lijkt op een chilipeper, maar heeft een zoetige smaak. De inwoners zijn er bijzonder trots op en de teelt is zo belangrijk voor het gebied dat ze de pepers het  ‘rode goud van Senise’ noemen. Het moet gezegd, hij is bijzonder lekker. Lees er meer over hier.

 

Wat heb je nodig?

  • 800gr gedroogde en reeds geweekte, gezouten kabeljauw
  • 200gr gedroogde pepertjes van Senise IGP
  • 1 lepel gehakte peterselie
  • olijfolie

 

Bereiding

Leg de kabeljauw in een kookpot gevuld met koud water, zet het op matig vuur. Wanneer het water begint te pruttelen, dek je de kookpot af en zet je het vuur lager en laat vervolgens 7 minuten zachtjes verder koken, niet langer om te voorkomen dat de vis vezelig wordt.

Neem de kabeljauw uit de pot, snijd deze in middelgrote stukken, fileer en leg de stukken op het bord.

Verhit de hete olie in een pan, haal ze dan van het vuur, voeg de peper met kleine porties toe: de hitte van de olie maakt de pepers in enkele seconden knapperig.

Giet de olie met de pepers op de kabeljauw en werk af met gehakte peterselie. Als je een extra toets wilt geven, voeg dan een (gebakken) pitloze peper toe en het gerecht kan geserveerd worden.

 

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten