Buonissimo appetito in Estate!: Spaghetti alla puttanesca

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

 

Spaghetti alla puttanesca is een pasta met een bijzondere naam. ‘Puttana’ betekent in het Italiaans immers prostituee.

De puttanesca zou in de jaren vijftig zijn uitgevonden door Sandro Petti, mede-eigenaar van de Rancio Fellone, een beroemd restaurant en nachtclub op Ischia. Petti zijn moment van inspiratie toen hij op een avond tegen sluitingsuur een groepje klanten zag zitten aan een van zijn tafels. Hij had maar weinig ingrediënten meer over en dus zei hij hun dat hij niet meer genoeg in huis had om hun een maaltijd te bereiden. Ze zeiden dat het laat was en dat ze honger hadden. “Facci una puttanata qualsiasi,” of: “Maak ons om het even welk hoerenzootje,” drongen ze aan. Petti vond niets anders meer dan vier tomaten, twee olijven en een paar kappertjes – de basisingrediënten voor de saus. Later zette Petti dit gerecht op zijn menu onder de naam spaghetti alla puttanesca.

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 15 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 400gr spaghetti
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • Een gehakt pikant pepertje
  • 50gr ansjovisfilets
  • 100gr zwarte ontpitte olijven
  • 350gr tomaten (bij voorkeur verse, in blokjes gesneden)
  • Een eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels kappertjes op zout, afgespoeld
  • Olijfolie, peper en zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding

Kook de spaghetti in een pot met water en wat zout tot hij al dente is, giet af.

Doe in een ruime pan de olijfolie en fruit hierin de look en het pepertje. Laat de look niet bruin worden (dan wordt hij bitter). Voeg de ansjovisfilets toe en bak tot hij versmplten is met de saus. Voeg dan de tomaten, de tomatenpuree, kappertjes en olijven toe. Laat alles even pruttelen.

Voeg de spaghetti toe aan de saus, meng alles goed en serveer op borden, bestrooid met de peterselie. Spaghetti alla puttanesca wordt nooit geserveerd met kaas!

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten