In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig?
- 375 gr rigatoni
- olijfolie
- 300gr aubergine
- 300 gr courgette
- 1 ui
- een teentje look
- 400 gr passata
- 1 theelepel verse gehakte oregano
- een gedroogd chilipepertje
- 20 zwarte en ontpitte olijven
- 250 gr mozzarella
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
Kook de rigatoni beetgaar, giet ze af en doe ze in een ingevette ovenschaal. Dek ze af zodat ze warm blijven.
Snij de aubergine en de courgette in blokjes. Snipper de ui en de look. Doe alles in een pan samen met de olijfolie en bak dit gedurende ongeveer 5 minuten. Snij de olijven in plakjes en voeg ze samen met de passata, het gesnipperde chilipepertje en de oregano toe aan de groenten. Laat nog 5 minuten sudderen. Voeg zout en peper toe naar wens.
Giet dan het groentenmengsel over de pasta. Snij de mozzarella in blokjes en roer ongeveer een derde onder de saus. Verdeel de rest van de mozzarella samen met de parmezaanse kaas bovenop de schotel.
Bak de pasta onder de hete grill tot de kaas is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt.
Welke wijn?
Een frisse, ronde witte wijn past het best bij dit gerecht met groenten en kaas. Probeer een Pinot Bianco uit Friuli of een Fiano uit Cmapania.