Er is geen land ter wereld waar de koffie zo deel uitmaakt van het dagelijkse ritueel als in Italië. Het maken van een koffie is dan ook uitgegroeid tot een ware kunst en is een onlosmakelijk deel van de cultuur. In deze reeks belichten we bekende koffiemakers uit de diverse regio’s.
Falcone Caffè
Falcone Caffè in Lagonegro, in de provincie Potenza, is een historische branderij die al sinds 1953 fijn verwerkte koffiemelanges levert aan bars en restaurants. Ze verhuren ook koffiemachines en maken pods en gadgets, waaronder kopjes, schoteltjes en servetten.
Het bedrijf verzorgt alle fasen van de koffieverwerking: van de keuze van de beste producten van de beste internationale plantages, tot de selectie van de bonen, die ze met zorg en precisie uitvoeren. Dat gaat van het branden, dat de onmiskenbare kleur en het aroma geeft aan een goed gebrande koffie, tot het mengen, dat de gebruiker in staat stelt te genieten van volle en fluweelzachte espresso’s, met een delicate of sterke smaak, afhankelijk van de manier waarop de beste variëteiten Arabica- en Robusta-koffie worden gemengd.
Falcone besteed ook veel aandacht aan de verpakking van het product. De branderij gebruikt namelijk materialen die de kwaliteit en het aroma van de koffie intact houden, zodat men deze lang kan bewaren.
Falcone Caffè levert snel en garandeert een product dat altijd vers en van hoge kwaliteit is en waarvan u op elk moment van de dag kunt genieten.
De branderij werkt al jaren met toewijding en ernst en heeft een vertrouwensrelatie opgebouwd met haar klanten, aan wie zij voortdurend bijstand verleent, ook na de levering van het product, zodat de verleende service altijd onberispelijk is.