Buonissimo appetito! 83: Patate raganate Lucane

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 60 minuten
Oorsprong: Basilicata (Lucania)

Zocht je al eerder naar een originele toets voor je aardappelgerecht, maar vond je nog niets dat je echt bekoorde?  Dan kan dit typisch Zuid-Italiaans gerecht u misschien wél verleiden.  Dat dit eenvoudig recept ‘Out of the box’ is,  kunnen we je garanderen.

 

Wat heb je nodig?

  • 8 aardappelen
  • 500 gr rijpe tomaten
  • 6 ajuinen
  • 30 gr gemalen pecorino kaas
  • 60 gr broodkruim (mie)
  • 1 soeplepel oregano
  • Olie
  • Zout
  • Peper

Tip: voor je aardappelen, tomaten en ajuinen kies je Best voor ongeveer even grote stukken om alzo een juist evenwicht van smaken te bekomen.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180°. Ondertussen begin je aan de bereiding van dit heerlijk aardappelgerecht.

Was de aardappelen en tomaten grondig. Schil aardappelen en ajuin. Ontvel de tomaten en snij alles in schijfjes. Leg dit alles in afwisselende lagen in een met olie ingevette ovenschaal. Begin eerst met de aardappelen, leg daar bovenop de tomaten en je eindigt met de ajuin. Over elke laag sprenkel je een snuifje zout, wat peper en een straaltje olie.

De laatste en bovenste laag bestrooi je met de kaas, het broodkruim en de oregano. Nu is de ovenschaal afgewerkt en gereed om gebakken te worden. Plaats ze in het midden van de oven en laat het geheel gedurende 50’ gaar bakken.

Je krijgt er het water van in je mond! Echt lekker!

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!