In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 30 minuten
Oorsprong: Campania, Calabria, Liguria, Lazio
Wat heb je nodig?
- 16 courgettebloemen
- 500 g aardappelen
- 70 g gemalen
- Parmezaanse kaas
- 1 teentje look
- 1 bos basilicum
- 2 eieren
- olijfolie
- muskaatnoot
- zout
Bereiding
Courgettes zijn fantastische planten in de tuin. Ze maken een hoop vruchten en blijven bovendien de hele zomer bloeien, met alsmaar nieuwe bloemen. En het mooiste is dat je die bloemen kunt eten! Je kunt ze als tempura in een beslagje frituren of als een soort worstje vullen met gehakt, rijst, groenten of kaas en dan bakken.
Het recept van vandaag is gebaseerd op een vulling van aardappelen. Maak aardappelpuree en voeg de Parmezaanse kaas toe, alsook muskaatnoot, de eieren, geplette look en 5 à 6 gesnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout. Lepel in een spuitzak. Verwijder de stamper en meeldraden van de bloemen, was ze en droog voorzichtig. Vul ze met het aardappelmengsel en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Besprenkel met olie en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak 20 min. in een oven op 180°C.
Welke wijn?
Voor dit gerecht nemen we best een lichte en droge witte wijn, het mag zelfs een mousserende zijn. Voorbeelden zijn een Fiano di Avellino uit Campania of een Vignanello uit Lazio.